BEMUTATKOZÁS

Sas Andrea vagyok, 38 éves koromban kezdtem heti rendszerességgel sportolni (spinning, TRX), de úgy éreztem többet szeretnék tudni a test és a lélek erősítéséről, karbantartásáról. Így beiratkoztam a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karára, ahol 2016. júniusában, kiváló minősítéssel végeztem sportedzőként.

2016.  őszétől tartok eszközös és saját testsúlyos edzéseket. Célom a sportolni vágyó hölgyek és urak (kortól függetlenül) átmozgatása, fitten tartása. Az órákon igyekszem többféle edzésmódszert alkalmazni, különböző eszközökkel (TRX, kettlebell, tárcsa, labda, szekrény, zsámoly, szék, ugráló kötél stb.) vagy eszközök nélkül. Az edzések jó hangulatban, családias környezetben zajlanak, hol nagyokat nevetünk, hol nagyokat nyögünk. Sokan a napi több órás ülő munkavégzés után nyak-váll-hátfájdalmakra panaszkodnak, ízületi problémájuk van, vagy akár súlyfeleslegük. Ezekre a problémákra szeretnék a mozgás által megoldást találni úgy, hogy a test és a lélek is megkapja azt, ami jár neki.

A rendszeres mozgáson kívül nagyon fontos, s az életmódváltáshoz tartozik a megfelelő étrend kialakítása is. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is a dobozolósok táborába tartozom, s előre elkészítem az ételeimet, így mindig pontosan tudom mit és mennyit eszem. Nem volt váratlan helyzet, nem ért meglepetés, s tudtam, hogy amit eszem az miből készült. Viszont egy idő után már kezdett unalmassá válni a sok csirke zöldséggel, megoldásokat, segítséget, ötleteket kerestem. Mivel nem vagyok egy konyhatündér, s nem igazán szeretek a konyhában órákat eltölteni, így az Eddz testben és lélekben Sasival facebook oldalamon létrehoztam egy főzős csoportot – Főzz és egyél egészségeset Sasival –, ahol a csoporttagok szebbnél-szebb és finomabbnál-finomabb ételek receptjeit és fotóit osztják meg. Fontos szempont, hogy egészséges, megfizethető alapanyagokból, gyorsan, könnyen elkészthetőek legyen az ételek. Mivel számomra is nehéz mindig kitalálni mit főzzek, és sokan keresnek is meg ez ügyben, kedves barátnőm Mosonyi Anita javaslatára szerkesztettem egy kiadványt, amelynek címe Életmódváltás – Sasival.

Többször vettem részt edzőtáborban, amit imádok, hiszen így lehetőségem van arra, hogy más edzőket és edzésmódszereket is megismerhessek, megtanulhassak. Sok életmódváltó tábort is nézegettem, tervezgettem, milyen jó lenne elmenni valamelyikre. Ezeket a gondolataimat megosztottam pár vendégemmel, mire teljesen természetesen és azonnal rávágták, hogy: „Sasi, Te is meg tudod szervezni, miért kellene más táborába elmenned?” Annyira elgondolkodtatott ez a biztatás, hogy még aznap leültem és átgondoltam, én milyen programoknak örülnék, mi az, ami érdekelne. Pár óra alatt összeállítottam a programot, s még két segítőt hívtam meg, akikkel közösen szerveztük és valósítottuk meg 2019. szeptemberben az első őszi táborunkat, mely fantasztikusan sikerült. Számunkra is meglepő volt az a fogadtatás és visszajelzés, ami érkezett hozzánk.

A sikeren felbuzdulva eldöntöttük, hogy nem állunk meg, mindenképp folytatni szeretnénk ezt a munkát. Így 2020. január hónapban összeültünk, s arra az elhatározásra jutottunk, hogy minden évszakban szeretnénk egy tábort szervezni. A természet, a csend, a friss levegő és nyugalom, a rohanó világból való kiszakadás mindannyiunk számára fontos és szükséges. Az erdő közepén összezárva engedjük áramolni az energiákat, figyelhetünk magunkra, nézhetünk befelé. Igazi lélek utazás, melyben a testet és a lelket is megdolgoztatjuk.

Így a tábor is új nevet kapott:  „Négy Évszak –  Életmódváltó Tábor”.

Nagyon szeretek ismerkedni, beszélgetni, nyitott és érdeklődő ember vagyok. Az Életmódváltás Sasival kiadványom bemutatója után kaptam pár jó tanácsot, ötletet, így egy kis gondolkodást és szervezést követően jött létre a HAB A KÁVÉN beszélgetős programsorozat. Olyan embereket hívtam meg beszélgetni, akik számára fontos a sport (sőt a mindennapjaik részét képezi), az egészséges életmód, a váltás, változás is jelen van az életükben. Fontos, hogy a test- és a lélek összhangba kerüljön, s kíváncsi voltam, hogy ők ezt hogyan oldják meg.

Természetesen mindig vannak újabb és újabb ötleteim, amiket szeretnék megvalósítani. A legújabb most, hogy edzésekről fotókat, videókat készítünk, és nekiálltam online edzéseket tartani.

Nagyon sok változás történt az elmúlt években az életemben, rengeteg új dologba fogtam bele, némelyiket még magam sem hiszem el, hogyan voltam képes megvalósítani.

Mindig Walt Disney mondása jut eszembe:

„HA MEG TUDTAD ÁLMODNI, MEG IS TUDOD TENNI!”

Sasialáírás - inverz