EGY LOGÓ TÖRTÉNETE

A színek jelentése...

Szeretném elmesélni, hogyan is született meg az én logóm.

2017. október 23-án hívtam életre az Eddz testben és lélekben  – Sasival edzői oldalamat.

Igyekeztem az edzésekről, saját élményeimről, életemről, egészségről, táplálkozásról, szóval minden olyan dologról írni és hírt adni, ami rólam szól, ezzel segítve, és egy kis útmutatást adva, örömteli perceket szerezve az olvasónak.

Nagyon nehéz egy oldalt olyan tartalommal megtölteni, hogy az mindig aktuális, érdekes, izgalmas legyen. Elkerülhetetlen, hogy az ember néha sokkal több információt oszt meg magáról, mint ahogy azt szerette, vagy tervezte volna. De a visszajelzések azt mutatják, hogy erre szükség van.

Edzéseket tartok, az oldalamat szerkesztem, életmódváltó tábort szerveztem, s egy kiadványt is összehoztam, miközben van egy főállásom. Sokan hívnak, írnak tanácsért, vagy csak azért, hogy elmondhassák, ami épp foglalkoztatja őket.

Hétvégén igyekszem az időmet a szeretteimmel és a barátaimmal tölteni, s pont egy ilyen baráti nyaralós hétvégén született meg az az ötlet, hogy jó lenne egy logó, amit akár egy pólóra, egy molinóra vagy egy fotóra is kitehetek. Zenész barátom kedvese, Füle-Buchwart Zsófi – aki egyébként gyermekemmel egy idős – nagyon kreatív, csodás körmöket varázsol, miközben linedance oktató is. Az ő logóját látva határoztam el, hogy szeretném felkérni e feladatra.

Az ötleteimet, elképzeléseimet, suta rajzaimat küldtem el, sok-sok egyeztetés, várakozás, változtatás, és barátok megkérdezése után, végre megszületett a végleges forma és szín.

Most jogosan tehetitek fel a kérdést, miért ezeket a színeket és formát választottam?

Molnár Gina és Mosonyi Anita barátnőim tanácsait követve olyan színeket választottam, ami az erőt, a szabadságot, a frissességet, az üdeséget, az egészséget, a dinamizmust, a közösség összetartását jelképezik.

Ha a kék színre gondolok rögtön a víz, a tenger, a felhő jut eszembe. Ha tovább gondoljuk, akkor ugye milyen egyértelmű, hogy: víz = egészség; tenger = erő; felhő = szabadság.

Ha a zöld színre gondolok akkor a természet, zöldség-gyümölcs jut eszembe. Akkor itt is játszunk egy kicsit: természet = szabadság; zöldség-gyümölcs = egészség, frissesség.

Gina még egy új dolgot mondott számomra, miszerint a kék a közösség színe is, nem hiába a facebook színe a kék.

Így a színek összeálltak, most már „csak” a formát kellett kitalálnom.

Nekiálltam rajzolgatni, így az S betű ugye a nevem miatt egyértelmű volt, s ahogy asszociáltam a sasra, a madárra, aki a felhők között repül, szabadon, erősen, már rajzoltam is az S betű mellé a szárnyakat. A szárnyak nagysága okozott némi fejtörést, hiszen nem angyalszárnyakat szerettem volna, az teljesen mást jelent nekem.

Sasilogó

Zsófi nagyon türelmes volt velem, bármit kértem egy szó nélkül módosította, finomította a színeket, a formákat. Köszönöm ezúton is, azt gondolom ebben a formában és színekben én vagyok benne, a lendületet, a szabadságot, az erőt, a pezsgést, a vibrálást, a természetet, a nyugalmat, tehát mindent magában foglal, ami számomra fontos.

Azóta már sok helyre felkerült, mit például általam szervezett események meghirdetését reklámozó plakátokra, pólókra és kötényekre.