Sasoló - Sasival és Lacival 2.

Június első vasárnapja Pedagógus nap. Kíváncsiak vagyunk, hogy a meghívott pedagógusok hogyan élték meg az elmúlt időszakot, miért épp a pedagógus pályát választották, mennyivel másabb most tanítani, mint 10-15 vagy akár 20 évvel ezelőtt. Mennyire változtak a gyerekek, a tananyag, az elvárások és közben a pedagógusok is. Olyan oktatókat hívtunk meg, akik kicsiket, tehát alsósokat, középiskolásokat, illetve felnőttképzésben résztvevő diákokat (hallgatókat) próbálnak meg terelgetni, okítani, iránymutatást adni számukra. Érdekes, hogy mennyire másképp kell hozzáállni a kicsikhez, és hogy mennyivel másképp lehet dolgozni a nagyobbakkal.

Zsuzsit arról is kérdezzük majd, miért, hogyan döntött úgy, hogy jelentkezzen az élelmiszertudományi egyetemre, milyen fiatal nőként megállnia a helyét egy férfias világban, vagy milyen érzés olyan kurzuson oktatni, ahol szinte csak férfiak vannak. Kérdezzük még a kutatási területeiről, mint például élelmiszerkémiáról, vagy érzékszervi borbírálati módszerek fejlesztéséről is. De nagyon kíváncsi vagyok a kóstolástechnikára is, hogyan lehet, kell jól kóstolni a borokat.

Manhalt Dóra pedig a „Szakértőnk válaszol” rovatunk egyik szakértője.

Bálintné Szendei Gyöngyös

általános iskolai tanító

Töttős Gábor

középiskolai tanár

Vas-Guld Zsuzsanna

élelmiszermérnök,
az élelmiszertudományok doktora

Manhalt Dóra

kineziológiával (annak eszközeivel és módszerével) és az emberek segítésével foglalkozik