Sasoló - Sasival és Lacival 3.

A június 5-i adás fő témája az otthon tanulás volt, az online tanulás előnyei, hátrányai, hatásai a gyerekekre, pedagógusokra és a családra.

Mostani témánk pedig a homeoffice.

Kinek jó? Kinek előnyös? Milyen pozitív-negatív hozadéka van az otthoni munkának? Milyen lelki hatásai vannak annak, ha kiszakad az ember a megszokott rutinból, közösségből, napirendből? Melyik munkakör az, amelyet otthon is lehet végezni? Hogyan lehet különválasztani az otthoni munkát a munkahelyi munkától, mennyire szigetelődik el az ember, ha az otthoni munkavégzést választja? Az otthon a béke szigete – szokták mondani, ahol a pihenésé, a családé a főszerep, nem a munkáé. A különböző generációk mennyire tudták elfogadni, az előnyeit észrevenni az otthoni munkának, vagy a távmunkának?

Az otthoni munkavégzés helyett vannak más lehetőségek is, amelyek külföldön már ismertek, nálunk még csak most kezdenek ismertté válni. Irodát, vagy épp asztalt lehet bérelni, akár pár órára is, így nem otthon, vagy épp gyerekektől körbevéve kell dolgozni, figyelni, koncentrálni.

A közösségi médiának mekkora a szerepe? Hiszen most nagyon sokan ott élik a mindennapjaikat, hirdetnek, tájékozódnak, híreket olvasnak, dolgoznak. Melyik korosztály melyik közösségi médiát használja, hogyan lehet jól, eredményesen, hathatósan dolgozni ezekkel a lehetőségekkel?

A CandyMen Duo zenekar tavaly tavasszal, a karantén ideje alatt alakult. A fiúk hamar érzékelték, hogy változtatni szükséges. A négy tagú zenekar helyett a duó jobban eladható és egyszerűbb a szervezés, az utazás is. A fiúk több formációban is játszanak, így éppen a felkéréseknek megfelelően tudják bevállalni a munkáikat is. A műsorban beszéltek még a 2018. évi X faktoros élményeikről, és arról, hogyan tudják összeegyeztetni a privát életüket a koncertezéssel, milyen terveik, vágyaik vannak az elkövetkezendő időszakra.

Bencsik Andrea

webdesigner, közösségi média marketinges

Szilágyi Szilvia

a KÖR közösségi- és szaloniroda, rendezvényhelyszín létrehozója és üzemeltetője

CandyMen Duo zenekar

azaz Fehér Tamás és Schiffler Patrik

Kitanics Márk

pszichológus