Sokszor felteszik a kérdést mostanában, hogy miért dolgozom ilyen sokat, mi az, ami ennyire hajt?

Anyai örökség, hogy adni szeretnék, értéket teremteni, segíteni, megmozdítani az emberek lelkében valamit, s figyelni az egészségükre. Fontos számomra, hogy olyan emberekkel vegyem magam körbe, s idegenként is szólítsak meg, akiknek fontosak az emberi értékek, mint: bizalom, szeretet, család, kedvesség, összefogás, támogatás, segítségnyújtás, empátia. De a lelki támogatáson túl fontos még, hogy az egészségükre is figyeljek.

Az edzéseimre minden egyes alkalommal felkészülök a mai napig, tudom, hogy kik vesznek részt, így állítom össze a gyakorlatokat. Sokat beszélek edzés közben is, segítem, bátorítom az újonnan jövőket, sokszor dicsérek.  Saját példámon keresztül igyekszem megmutatni, hogy nem számít hány éves vagy, mindig el lehet kezdeni, vagy újrakezdeni. Sokszor elmondom azt is, hogy az a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz, és magadhoz képest adj bele mindent.

A kiadványom is azért született meg, mert én magam is nehezen állok neki főzni, sokszor tanácstalan vagyok, mert annyi mindent olvas és hall az ember, nehéz kiigazodni az információ rengetegben. Ez egy kis útmutató, ami az életmódváltáshoz, a kezdéshez segítséget nyújt.

A táborokat is azért szervezem, mert tudom mennyire fontos, hogy kiszakadjunk a mindennapi terhek alól, s egy picit magunkra tudjunk figyelni. Fantasztikus programot állítottunk össze, remek szakemberekkel, biztos vagyok benne, hogy aki eljön és részt vesz, tele energiával, feltöltődve, új barátságokat kötve, és rengeteg információval tér haza.

A beszélgetős délutánokat pedig azért találtam ki, mert érzem, látom, hallom, hogy igény van az effajta kikapcsolódásra.  Számunkra ismert, vagy kevésbé ismert emberek életét, munkáját, az élethez való hozzáállását ismerhetjük meg, mindezt egy olyan helyszínen, ami szinte családias, s a beszélgetésbe a résztvevők is bekapcsolódhatnak, részesei lehetnek.

Ahhoz, hogy ennyi mindent tudjak szervezni, ennyi mindenre tudjak figyelni, segítőkre van szükségem nekem is. A vendégeimre, az edző barátaimra, a lelki vezetőimre, a barátaimra, s nem utolsó sorban természetesen a családomra.

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi idősen ennyi mindent csinálok, hogy nem tudok leállni a tervezéssel, szervezéssel. Mindig hajt valami, de ami a legfontosabb és mindennek az alapja, az a szeretet. Hiú ábránd azt gondolni, s nagyképűség is lenne, hogy ennyi mindenhez értek, de érdekel, izgat, hajt mindig valami előre, s szeretném kipróbálni magam sok területen. És ha nem úgy jön össze, ahogy terveztem semmi gond, megyek tovább. A lényeg, hogy merni kell álmodni, s az álmokért tenni.

(2020. január 27.)