TEST- ÉS LÉLEKEDZÉS

A kezdetek

38 éves koromban lett része életemnek a rendszeres sport és az egészséges életmód. Akkor láttam elérkezettnek az időt, és gyermekemet otthon hagyva magamra is tudtam figyelni. Nem voltam már fiatal, de azt hiszem, elkezdeni valami újat, valami érdekeset sosem késő!

Barátok és kollégák lelkesen invitáltak spinning edzésre, melyről addig még nem nagyon hallottam. A Sportcsarnokban Posta Endréhez mentem el, kicsit izgulva, félve, hiszen számomra teljesen idegen közegbe csöppentem bele. Bevallom az első edzés után sem menni, sem ülni, szinte semmit nem tudtam úgy, hogy ne fájt, sajgott volna valamelyik testrészem. De! Szerelem volt első „látásra”! 5 évig jártam Bandus óráira, télen, nyáron, esőben, hóban.

Aztán egy kedves ismerősöm ajánlott egy más típusú spinning órát, gondoltam megnézem azt is, nem árt a változatosság. Eszterbauer Ildikót ekkor ismertem meg, bevallom az első pár óra nagyon furcsa volt számomra, újból idegen közeg, idegen emberek, teljesen más stílus. Aztán hogy-hogy nem, valahogy ott ragadtam, és új ismeretségekre tettem szert, próbáltam minél több embert a sport fontosságáról, szeretetéről meggyőzni. Ildihez 3 és fél évig jártam szintén heti rendszerességgel, azonban éreztem, hogy ennél több kell.

Hónapokig gondolkodtam mit is kellene még kipróbáljak, így találtam rá Steiner Anitára, aki a TRX szerelmese a mai napig is, s ezt a lelkesedést, elköteleződést valahogy én is átvettem tőle. Imádtam azt az időszakot, a spinning és a TRX jól kiegészítette egymást.

Aztán ismét egy kis személyi váltás következett. Szabó Judit kis városunkba költözött, s az ő TRX óráit is kezdtem látogatni. Számomra egyénisége, szakmaisága nagyon megfogott. Nála már több típusú órát kipróbáltam, kerestem azokat a mozgásformákat, amik koromnak, alkatomnak, erőnlétemnek megfelelőek. Mindez 2014. decemberéig tartott, mert akkor már ismét másfelé jártak gondolataim.

Sok-sok éven keresztül volt egy álmom, amit mindig dédelgettem, álmodoztam róla, fantáziáltam, és 2015. szeptemberben úgy tűnt, hogy az álom valóra is válhat.  Azonban nem volt elég az eddigi háttér, szükség volt arra, hogy konditerembe járjak, megismerjem a gépeket és lássam mire is vagyok képes.

Így jutottam el Lengyel Norbert személyi edzőhöz, aki 7 hónapig volt testem és lelkem ápolója, gondozója. Sok mélypontot megéltem ezen időszak alatt, Norbinak köszönhetően voltam nagyon lent és nagyon fent, önismereti szempontból is fontos volt ez az időszak.

5 olyan edzőt ismertem és szerettem meg ezalatt a 10 év alatt, akik teljes mértékben hitelesek, elkötelezettek és alázatosak a sporttal és vendégeikkel szemben is. És persze nem csak edzők vettek körbe, hanem tüneményes, hasonló beállítottságú edzőpartnerek is, akikkel egymást ösztönöztük, támogattuk, szinte családtaggá váltunk egymás életében.

Azonban ahhoz, hogy a sportedzői bizonyítvány a kezemben lehessen, nem csak nekik, hanem legfőbb támogatómnak is köszönhetem, aki végig bízott és hitt bennem, aki, amikor úgy éreztem nem fog menni, mindig összerakott, mindig volt egy-két kedves mondata, ami előre vitt. Ő nem más, mint a gyermekem! A képzés díját ő fizette ki, azt mondta, ez nekem jár és ő boldog, ha ezzel segíthet álmaim megvalósításában. Anyukám ugyanúgy végig mellettem állt, de ő tele volt aggodalommal, féltéssel, főleg, amikor a diétába belekezdtem, s látta, hogy csak fogyok és fogyok, s nem értette miért kell ez nekem mindenáron. Persze kaptam hideget, meleget, szépet és kevésbé szép mondatokat, megjegyzéseket, de én tudtam mit csinálok, és persze ott állt mellettem egy profi edző, akivel tudatosan csináltuk azt, amit.

Ugye tudjuk, hogy a papír önmagában még semmire sem jó, azután következik még a munka java, és olyan városban, ahol ennyire sok és profi edző van, igencsak össze kell szedje magát az emberlányának. Azon vagyok, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, erővel, kitartással tudjam a következő éveket is végig sportolni és embereket lelkesíteni, ahogy ezt eddig is tettem.

E sorok leírása óta lassan négy év telt el. Rengeteg edzés van a hátam mögött, nagyon sok embert ismertem meg, támogattam, segítettem, ösztönöztem a tudomásom legjavát adva. Mindig fontos volt számomra, hogy nem csak a testet kell gondozni, hanem a lelket is. A kapcsolatom a vendégeimmel legtöbb esetben baráti volt, így bármikor kereshettek, írhattak, hívhattak. Nagyon sokszor megírták történetüket, sikereiket, s rosszabb napjaikat. Fantasztikus, s egyben nagyon-nagy felelősség emberekkel dolgozni. Azonban a befektetett idő, energia, szeretet százszorosan megtérült, s a csillogó szempárokat, a fülig érő mosolyokat látva mindig úgy éreztem, hogy szárnyakat kaptam, s nem lehet megállítani.

Természetesen az edzői munkámat nagy alázattal, szeretettel végzem, nincs olyan, hogy most nincs kedvem, nincs időm, fáradt vagyok. Amikor edzés idő van, mintha kicseréltek volna, mint egy Duracell nyuszi felpörgök, s akkor csak a vendégek és az edzés létezik számomra. Egyszerűen imádom!  

Ha  számodra is fontos az egészséged megőrzése,  szeretnél velem mozogni, s kíváncsi vagy, hogy milyen egy igazi „Sasis” edzés, akkor gyere és tarts velem!

A tagsággal és a részletekkel kapcsolatban kérlek keress az alábbi elérhetőségeimen:

mobil: 20/383-5097
e-mail:

Facebook: AlakSzobrászat – Sasival

Sasilogó - sorválasztó

Saját magad szeretnéd összeállítani edzéstervedet? Nincs lehetőséged elmenni terembe? Nos, ehhez szeretnék segítséget nyújtani. Az EDZÉS TIPPEK résznél a fotók és videók közül tudsz válogatni és összeállítani edzésedet, aszerint, hogy épp aznapra mit terveztél.