Tisztelet, becsület, szeretet… Fontos emberi értékek, vigyázzunk rájuk!

Azt gondolom, az, hogy valaki sikeres ember, annak semmi köze az életkorhoz, a végzettséghez, anyagi háttérhez, esetleg társadalmi státuszhoz, vagy épp, hogy melyik nemhez tartozik.

Sok esetben bebizonyosodott, hogy megfelelő motivációval, szorgalommal, akarattal, és kellő kitartással az álmainkat képesek vagyunk megvalósítani, sok esetben úgy érezzük, hogy a lehetetlenre is képesek vagyunk.

Én szeretek ilyen embereket megismerni, szeretek velük együtt lenni, dolgozni, hiszen egymást inspiráljuk, támogatjuk, s közösen is tudunk valami szuper dolgot létrehozni. Nem egymás ellen, hanem egymás mellett, egymást emelve, erősítve.

A hétvégém pont erről szólt, olyan emberekkel dolgoztam, akik hirtelen csöppentek bele az életembe, de a szimpátia, az egymásra hangolódás azonnal megvolt.

Jó látni és tapasztalni, hogy vannak még olyan emberek, akik hasonló értékrenddel bírnak, mint én.

Sokszor írtam, hogy sajnos ma már az, hogy valaki a szavát adja, szóban megígér valamit és azt be is tartja, nagyon ritka. A tisztelet, a becsület, az emberség, szeretet, alázat, empátia mind-mind olyan emberi tulajdonság, érték, ami sajnos kihalóban lévő fogalmak.

Szóval igyekezzünk minél többen megőrizni ezeket a tulajdonságainkat, segítsük, támogassuk embertársainkat a lehetőségeinkhez mérten. Azt hiszem, ez a sikerhez vezető egyik út. Én ezen dolgozom minden nap.

(2020. október 7.)